رهاسازی آب از افغانستان به سمت ایران
مدرس خیابانی افزود: با توجه به بارندگیهایی که در افغانستان انجام شده، روز گذشته دو دریچه از بند کمال خان باز شد با توجه به فاصله 80 تا 90 کیلومتری که با چاه نیمه های ما دارد، پیش بینی می شود این حجم آب بین 48 تا 72 ساعت دیگر آب وارد خاک ایران شود.
استاندار سیستان و بلوچستان افزود: آنچه که توافق شده و تعهد شده با دولت افغانستان و بارندگی ها هم کمک می کند، این است که این جریان ادامه داشته باشد تا حق آبه ایران کامل تامین شود این آب به چاه نیمه ها هدایت می شود و به عنوان منابع آبی مورد نیاز برای منطقه سیستان است.
وی گفت: در سیستان چهار چاه نیمه داریم که ذخایر آن تا یک میلیارد و 800 میلی متر مکعب میشود اما به دلیل خشکسالی ها این رقم کاهش یافته است، امیدواریم با رها سازی آب مشکل تامین آب حل شود و برای سال 1401 مشکل آب نداشته باشیم.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان نیز با بیان اینکه هفته گذشته تیمهای فنی دستگاههای متولی مسیرهای ورود آب هیرمند به سیستان را بررسی کردند گفت: هماینک دغدغه خاصی برای ورود حجم آب پیشبینی شده به کشور بعد از باز شدن دریچههای بند کمالخان نداریم.
علیرضا شهرکی گفت: با توجه به شرایطی که در بارندگیهای اخیر و در سامانه بارشی قبلی اتفاق افتاد پیشبینی ما این بود که باید بحث لایهروبی مسیلها و کانالهای آب را در منطقه سیستان داشته باشیم زیرا احتمال بارندگی جدید در حوزه کشور افغانستان حساسیت کار را بالا برده بود.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به گزارشی که تا این لحظه داریم ۲ دریچه بند کمالخان باز و آب به سمت مرزهای کشورمان جاری شده این مهم برای ۴۸ ساعت آینده وضعیت را متفاوت خواهد کرد و ورودی آب را خواهیم دید.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان تصریح کرد: گزارشات ما از شرایط منطقه نشان میدهد دغدغهای در هیچ مسیری نداشته و نداریم و با توجه به برنامهریزی خوبی که در ۱۰ روز گذشته انجام شده نگرانی پیش نخواهد آمد و امیدواریم با مدیریت این آب سهم خوبی را برای ذخیرهسازی، کشاورزی و محیط زیست داشته باشیم.