طرز تهیه مرغ پرتقالی
مرغ در سفره ما و همچنین در برنامه غذایی خانواده ایرانی یکی از پروتئینهای بسیار پر مصرف است که معمولا بیشتر از گوشت قرمز از آن استفاده میشود. مرغ در انواع خورشها، پلوها، سالادها، فست فودها و خوراکها استفاده میشود؛ ولی استفاده از آن برای غذای اصلی و به صورت خورش رواج بیشتری دارد. مرغ زعفرانی یکی از روشهای مدرن طبخ مرغ است که برای تهیه آن از آب پرتقال تازه استفاده میشود. آب پرتقال به دلیل طعم ترش و عطر خوبی که دارد، طعم بینظیری به مرغ میدهد.
پیشنهاد ما به شما این است که حتما این روش پخت مرغ را در منزل امتحان کنید. این غذا همچنین به خاطر ویتامین c موجود در آب پرتقال بسیار پرخاصیت و مغذی است. در ادامه این مطلب طرز تهیه مرغ پرتقالی خوشمزه با زرشک پلو زعفرانی همراه با نکات مهم و فوت و فنهای مربوط به طبخ آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه مرغ پرتقالی با زرشک پلو زعفرانی
مرغ: ۲ تکه
آب پرتقال طبیعی: ۲ لیوان
زعفران دم کرده: ۱ فنجان
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
پیاز: ۱ عدد
روغن: به میزان لازم
برنج: ۲ پیمانه
زرشک: ۱ فنجان
خلال پسته: ۱ قاشق غذاخوری
کره: ۲۰ گرم
شکر: ۱ قاشق غذاخوری
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به زرشک
همیشه سعی کنید از زرشک تازه استفاده کنید. زرشک نباید زیاد حرارت ببیند؛ چون رنگ آن عوض میشود. اصلأ لازم نیست زرشک به اندازهای روی حرارت بماند تا پف کند. اگر بیش از حد روی حرارت بماند، رنگ پس میدهد و تیره میشود. استفاده از شکر ترشی زیاد زرشک را میگیرد و در عین حال به براقتر شدن آن هم کمک میکند؛ بنابراین درصورت تمایل میتوانید هنگام تفت دادن زرشک کمی شکر به آن اضافه کنید.
نکته مهم دیگر در مورد زرشک نحوه شستن آن است. زرشک با یک بار زیر آب گرفتن تمیز نمیشود. برای شستن زرشک ابتدا زرشکها را پاک کنید و در یک صافی یا الک بریزید. الک را روی یک قابلمه یا کاسه قرار بدهید و زیر شیر آب بگیرید. بعد از چند دقیقه اگر الک را بلند کنید، میبینید که داخل کاسه پر از شنریزه شده است. این کار را باید تا جایی ادامه بدهید که آب باقی مانده داخل کاسه کاملاً تمیز باشد.
نکات مربوط به مرغ
یکی از نکات بسیار مهم در تهیه انواع غذاها انتخاب مواد اولیه سالم و تازه است. وقتی میخواهید مرغ را انتخاب کنید، حتماً جاهایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمتها زودتر مشخص میشود. اگر این قسمتها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست. حواستان باشد مرغهایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغهای بستهبندی استفاده میکنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که مرغ خونآبه نداشته باشد.
طرز تهیه مرغ پرتقالی
۱ ـ ابتدا تکههای مرغ را با نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و یک قاشق زعفران دم کرده مزهدار کنید و به مدت نیم ساعت داخل یخچال بگذارید تا بماند.
۲ ـ داخل یک قابلمه یا ماهی تابه گود کمی روغن بریزید و تکههای مرغ مزهدار شده را داخل روغن داغ بگذارید. حدود ۵ دقیقه با حرارت ملایم هر دو طرف مرغ را داخل روغن تفت بدهید. سپس تکههای مرغ را از ماهی تابه خارج کنید.
۳ ـ در این مرحله پیاز را پوست و خرد کنید. پیازهای خرد شده را داخل همان ماهی تابه مرغ بریزید و صبر کنید تا نرم شود. بعد کمی نمک و زردچوبه به پیاز بزنید. حالا تکههای مرغ را داخل قابلمه و روی پیازها بگذارید. آب پرتقال و نصف فنجان زعفران دم کرده را روی مرغ بریزید و درب قابلمه را ببندید. حرارت اجاق گاز را کم کنید و حدود ۱ ساعت و نیم زمان بدهید تا مرغ با حرارت کم بپزد و جا بیفتد. در آخر کمی نمک داخل قابلمه بریزید و اجاق را خاموش کنید. حالا مرغ پرتقالی شما همراه با سسی که ته قابلمه جمع شده، آماده سرو است.
طرز تهیه زرشک پلو زعفرانی